Zaloguj

Skutery-Info.pl

FAQ Zarejestruj
Skutery-Info.pl Skuter eXtreme Tuning Skutery Tuning i Naprawa Regionalne Hydepark Giełda

Pomoc w wyborze skutera

Opinie o różnych modelach oraz pytania bardziej ogólne.

Re: Pomoc w wyborze skutera

Postprzez Noti » 7 lut 2010, o 23:41

Zeby nie robić bałaganu to zrobcie osobny temat...
Obrazek
Scooter Tuning Center Mysłowice - Mikołowska 15 Zapraszam!
Sprzedaż części zamiennych, tuningowych, akcesorii i innych.
Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne!
Noti
Administrator

Postprzez Sobekk » 13 lut 2010, o 20:50

A co myślicie o tej marce http://www.skutery.net/skutery.php?marka=26 na końcu pisze
W 2007 roku jako podmarka pojawiły się skutery nazwane Zico które są pochodzenia tajwańskiego i wyróżniają się znacznie lepszą jakością niż znane z ekonomicznego podejścia chińskie produkcje.
A podoba mi się model Zico Simpli..
O moim 303RSie:
Obrazek
Sobekk

Postprzez Noti » 13 lut 2010, o 23:09

Fajnego linka dałeś...:P To jest taka podróbka znanej wszyskim SR Factory. Jeżeli się już decydujesz na niższą półkę to chyba jest jedno z lepszych rozwiązań:)
Obrazek
Noti
Administrator

Postprzez Sobekk » 14 lut 2010, o 00:30

no musze bo u ojca teraz urlopy bez platne a wynagrodzenia za ten miesiac to niecale 1000zł

http://allegro.pl/item908428659_azer_50_zico_zipp_skuter.html
czy
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M651396
O moim 303RSie:
Obrazek
Sobekk

Postprzez Majker » 14 lut 2010, o 13:12

Noti napisał(a):Fajnego linka dałeś...:P To jest taka podróbka znanej wszyskim SR Factory. Jeżeli się już decydujesz na niższą półkę to chyba jest jedno z lepszych rozwiązań:)

Owszem, ale tylko w wypadku modeli Azer i Rooster - Simpli to Chinol - mamy na forum usera(Marcinwrk), któremu zaczął się ostro sypać bodajże po 3 tysiącach.
Majker

Postprzez Sobekk » 18 lut 2010, o 21:00

Wszystko CHUY strzelił z TGB, zostaje z kwotą 1000zł (rodzice nie mają pieniędzy, nowego skutera nie będzie na pewno do końca 2010, ciężko z robotą)..
Co myślicie o tym skuterze: http://moto.allegro.pl/item918346907_yamaha_mbk_booster.html#gallery
Ile kosztować będzie nowy akumulator oraz regulacja? I jak odpowietrza się hamulce..

PROSZE O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ!
O moim 303RSie:
Obrazek
Sobekk

Postprzez Noti » 18 lut 2010, o 21:15

Regulacja to najmniejszy problem, a jeżeli chodzi o "drobne" wymiany jakiś części to i tak one będa bardzo niskie... Jeżeli jeździ to jak najbardziej jestem na TAK. Potem możesz się bawić w jego odrestaurowanie:)
Obrazek
Noti
Administrator

Postprzez styropian-elk » 23 lut 2010, o 18:54

Witam wszystkich..
Zainteresowałem się Waszą dyskusją.. Chciałbym i swoje 3 grosze dorzucić.
A więc posiadam CHIŃSKI skuter BARTON ORLANDO i jestem z niego bardzo zadowolony!!!
Mieszkam niedaleko ełku, jeździmy ( a raczej próbujemy) razem z kolegą który ma właśnie TGB ORION. Przy 300 km ukręcił mu się wał.. skuter stał prawie 2 miesiące w serwisie e Ełku, kiedy w końcu go złożyli, pojeździł 1000 km i zatarł mu się cylinder.. Obecnie skuter stoi.. także jak chcesz oriona kupić to mój kumpel chce sprzedać..
Wracając do mojego squta. Obecnie zimuje, ale mam już prawie 3 tys km zrobione, jeżdże nim ja, ojciec do pracy też. Na drugim przeglądzie zjeli mi blokady i na prostej zamyka licznik. I jeszcze nic nie było w nim robione. Mechanik raz regulował gaźnik i tyle. W starych juchach jest dużo skuterów z tego salonu na listopada i wszyscy sobie chwalą sprzęty, czyli właśnie bartony i keewey'e.. A o serwisie TGB już Ci napisali wcześniej, o wszystko trzeba się z nimi żreć..
Zrobisz jak chcesz ja jestem użytkownikiem i wiem co pisze a pewnie CI którzy tak się wypowiadają na temat bartona nawet go na oczy nie widzieli i nigdy nim nie jeździli.. POZDRAWIAM :) :) :DD
Jak chcesz jakieś kontrety to pisz bezpośrednio do mnie melasssa@wp.pl
styropian-elk

Poprzednia strona

Powrót do Ogólnie